Bauma 2019. Parimad hetked!

0

Bauma on Mascus kalendris üks olulisemaid sündmuseid, kuna peame väga tähtsaks sellel iga kord osaleda ja saada infot ja teadmis ala spetsialistidelt. Osalesime Baumal nii 2013 kui 2016 ja olime kohal ka 8-14 aprillil 2019, seekord ühisstendiga, kus olid koos Mascus, Ritchie Bros. ja IronPlanet.

Ritchie Bros., IronPlanet ja Mascus stend, Bauma 2019

Ana Maria Jurca, Mascus kommunikatsioonispetsialist oli kohal ja salvestas parimaid hetki. Peale messi pani ta kokku ülevaate sellest muljetavaldavast sündmusest esmakülastaja pilgu läbi.

2019 Rekordiline aasta

Maailma suurima ehitus- ja kaevandusmasinate messi külastamine esiemest korda on samas nii kohmetuks tegev kui suursugune. Eriti kui satud kõige suuremale Bauma messile, mida kunagi peetud:

  • üle 620,000 külastaja rohkem kui 200 riigist (40,000 rohkem kui eelmisel messil 2016)
  • 3,700 osalejat üle 63 riigist stendide kogupinnaga 614,000 m2 (9,000 m2 rohkemi kui 2016)
  • 18 halli, kaks uut lisatud selle aasta messi jaoks

Mascus osalemine ja saavutused

Sel korral osales Mascus 18 inimesega 10 riigist, kes olid kordamööda stendil kohtudes olemasolevate ja uute klientidega. Eriti rõõmustav oli näha Ritchie Bros., IronPLanet ja Mascus esindajaid töötamas koos ühtse meeskonnana tutvustades kombineeritud kasutatud masinate müügikanaleid.

Baumal osalemine ei aita ainult kaasa edukale ärile, vaid võimaldab ka kohtuda uute inimestega, pidada tulemuslikke koosolekuid ja saada teada klientide tänaseid vajadusi, mille järgi ka oma teenuseid kohandada.

Sel messil oli meil kaks suuremat saavutust: allkirjastasime lepingu Komatsu Europe-ga RB Asset Solutions projekti käivitamiseks ja andsime üle Inspection Tool tööriista Case Construction-ile.

 Mascus at BAUMA 2019, Komatsu stand
BAUMA 2019, Komatsu stend.
Vasakult paremale, Giovanni GUIDI (Area Representative Used Equipment, Komatsu Europe), Christian SONNEVILE (Strategic Accounts Manager Europe, Ritchie Bros.), Rickard KRØTØ (COO, Mascus), Mas MORISHITA (CEO, Komatsu Europe), Karl WERNER (President International, Ritchie Bros.), Dirk STUKKENS (General Manager Remarketing, Komatsu Europe), Jeroen RIJK (Managing Director EMEA and Latin America, Ritchie Bros.).

Bauma peamiseks eesmärgiks on uute põnevate toodete tutvustamine ja neile ostjate leidmine, samas on kõik tootjad aina enam tähelepanu pööramas kasutatud maisnatele ja eraldavad rohkem ressursse, et aidata müügivõrgul kasutatud masinaid kiiremini müüa. Ja siin saavad Ritchie Bros. ja Mascus aidata kogu seda protsessi läbi viia.

Mascus at BAUMA 2019, Case Construction stand

BAUMA 2019, Case Construction stend.
Vasakult paremale,  Luca PERLATI, Country Manager, Mascus Italy, Jean-Philippe SOUSSAN (Dealer Development Manager, Case Construction), Rickard KRØTØ (COO, Mascus).

Kes on osalejad?

Kõige rohkem on Baumal esindatud ehitusmasinaid ja nende lisaseadmeid, masinate ala suurenes neljalt hallilt viiele ja lisandus täiendav väliala. Ehitsumasinate ala on kõige põnevam külastada, et näha kuidas tuntud tootjad oma kõige uuemat ja põnevamat rasketehnikat esitlevad. Komponentide pakkujad võtsid enda alla 5 halli ja saalungite ning tellingute pakkujate väljapanekud olid samuti väga põnevad. Bauma külastamine tähendab, et päeva jooksul saab väga kergelt läbitud 10 km, seega mugavad jalanõud on üliolulised.

Cranes at Bauma 2019 seen from the Selfie Tower
Kraanad Bauma 2019 messil Selfie Towerist vaadates

Kõige muljetavaldavamad osalejad ja suuremad masinad

Kõik suuremad ehitusmasinte tootjad osalevad Baumal. Nende stendi surus annab ka aimu nende kohast tootjate edetabelis. Liebherr stend oli kõige suurem, kokku 4,401 m2, järgnesid Wirtgen Group 12,960 m2 stendiga, ja Caterpillar 11,237 m2 stendiga. Loomulikult ei ole sellise stendi ehitamine kerge töö. Nii võttiski Liebherr stendi ehitamine 160 päeva ja messi ajal oli neil stendil 1500 töötajat.

Overview of the Caterpillar hall at Bauma 2019
Vaade Caterpillar halli

Kõik osalejad näitavad oma parimaid ja uusimaid tooteid, et saada võimalikult palju külastajate tähelepanu.

Sel korral olid väljas hiiglased, mida ei saanud vaatamata jätta:

  • Liebherr LR1800 roomikkraana (1,070 t)
  • Komatsu PC4000-11 ekskavaator (400 t)
  • Amman ABP240 asfalditehas (39 m kõrge)
  • Caterpillar 777G kallur (165 t)
  • Wirtgen Group asfalditehas (320 t/h võimsus)
  • Volvo R100E kallur (100 t kandevõime)
Mascus at Bauma 2019. Komatsu PC4000-11 hydraulic excavator (400t)
Komatsu PC4000-11 ekskavaator (400t)

Uudised ja esmaesitlused

Seekordse Bauma fookus oli jätkusuutlikel digilahendustel, kuna digitaliseerimine on muutumas ehitusmasinate tootmises aina olulisemaks. Osaljead näitasid oma uusimaid elektri- ja hübriidmootoreid ning erinevaid keskonnasäästlikke tehnoloogiaid.

Caterpillar esitles D6 buldooserit, millele saab valida nii elektrilise jõuallika kui täisautomaatse ülekande, andes tulemuseks 35% väiksema kütusekulu ning liitiumioon akudega Cat 906 elektrilist rataslaadurit.

Volvo CE esitles ECR25 elektrilist miniekskavaatorit ja L25 rataslaadurit, mis on osa nende elektriliste kompaktmasinate valikust, emissioonivabad ja oluliselt väiksemate müratasemete ning energiakuludega.

Case esitlses uusimat saavutust: metaanil töötavat rataslaadurit nimega projekt TETRA, millega rõhutatakse alternatiivkütuste tähtsust ja demonstreeritakse nende kasutatavust ehitusplatsidel.

Mascus at Bauma 2019. Project TETRA from Case Construction
Projekt TETRA, Case Construction

Julgustav on näha, et suured ehitusmaisnate tootjad näevad vajadust emissioonide vähendamiseks, eriti linnades ning on selle saavutamiseks välja töötanud keskkonnasäästlikke, aga samas efektiivseid ja tootlikke masinaid.

Mascus at Bauma 2019. Liebherr zero emissions product
Liebherr nullemissiooniga betoonisegisti

Üldine atmosfäär Baumal

Baumal on igal ruutmeetril kogu aeg midagi toimumas, nõupidamised veidi rohkem eraldatud aladel, sõbralikud vestlused erinevate ettevõtete esindajate vahel ideede ja kogemuste vahetamiseks, samas pered veedavad aega koos lastega ja isegi lasteaia ning koolide grupid külastavad seda messi.

See ei ole ainult koht, kus ainult ala tipptegijad kohtuvad äri tegemiseks, vaid ka lava, kus näidatakse inimintellegentsi kõige hämmastavamaid saavutusi ehitusmasinate alal kõigile huvilistele.

Mascus at Bauma 2019. Bauma visitors watching the Volvo show
Bauma külastajad vaatamas Volvo showd

Kõige lahedam Baumal

Kas olete ärireisil või messi huvi päras külastamas, siis meie arvates on kõige lahedamad ehitusmaisnate showd. Volvo ja Hitachi lõbustasid külastajaid tõeliste etendustega mitmeid kordi päevas. Osalesid kõige suuremad maisnad näidates oskuseid alati mitte just kõige praktilisemate tegevuste kaudu, näiteks etendades härjavõitlust rasketehnika abil.

Mascus at Bauma 2019. Crowds gather at Bauma for the Volvo show
Rahvamass Bauma Volvo showl

Baumal on võimalik ronida kõikidesse erinevatesse kabiinidesse ja saada aru, mis tunne on väga suuri masinaid juhtida.

Esimest korda oli välialal ka selfie torn, mis oli ehitatud 24 konteinerist ja pakkus võimaluse 360° vaateks Baumale 54 m2 suuruselt platvormilt 22m kõrguselt.

Veel üks põnev kogemus oli ronida Liebherr stendi platvormile ja näha 60 masinaga stendi ülevalt.

Ka erinevaid etendusi, näiteks Caterpillar moderntantsu kava oli väga huvitav ja põnev vaadata.

Külastajaid võisid sõita ka vaaterattal, mis asus Wacker Neuson Group stendi juures, kus oli väljas 179 erinevat masinat, kõige rohkem ühe tootja masinaid kogu Baumal.

Kui on aga soov ka midagi osta, kuid eelarve ei võimalda ekskavaatorit hankida, siis on hulgaliselt tootjate müügipunkte, kust on võimlaik leida oma lemmiku logodega riideid, masinate mudeleid ja muid tooteid.

Suurepärane korraldus

Kõige selle korraldamine tundub lausa võimatu tööna. Aga kõik on nii hästi paika pandud ja iga väiksemgi detail läbi mõeldud, et külastajad saavad tõeliselt nautida BAUMA kogemust. Kogu info on saadaval korraldajate mobiil äpis, mis aitab plaanida külastust ja messile kohale jõuda ning nende sotsiaalmeedia tiim on kokku pannud info kõige olulise kohta messil. Isegi Müncheni metroo töötajad aitavad külastajatel kõige ohutumalt ja mugavamalt rongidesse ja sealt välja pääseda, tõesti kõigele on mõeldud.

Hankige kindlasti pilet järgmisele Baumale 2022 aastal! Meie oleme seal kindlasti kohal!

Mascus Bauma 2019 messil
Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar