Market Trends Report Q4 2021

Turuülevaade: kasutatud rasketehnika ja tööstusmasinad Euroopas Q4 2021

0

Tasuta ülevaade pakkumise ja nõudluse trendide kohta

Meie kvartaalne turuülevaade annab väärtusliku infot mitmete kasutatud rasketehnika turu trendide kohta Euroopas põhinedes Mascuse, mis on Euroopa juhtiv Euroopa online rasktehnika müügiplatvorm ja Ritchie Bros., mis on globaalne liider kasutatud masinate müügis, andmetele.

Selles ülevaates vaatame pakutavate ja otsitavate masinate hulka 2021 neljandas kvartalis liigendkallurite, laadur-ekskavaatorite, väikeekskavaatorite, ratasekskavaatorite, buldooserite ja autokraanade osas.

“Mascuse kuulutustel põhinev statistika näitab selgelt masinate vähenemist meie klientide platsidel, samas müüdavate masinate keskmine vanus on oluliselt tõusnud. Sama trendi on näha ka oksjonitel, kus nii masinate vanus kui hinnad on tõusmas.”

Johan Lustig
Product Manager, Valuation Services

Allpool on näited infost, mida leiab meie turuülevaatest.

Autokraanad

Müügis olevate autokraanade hulk 2021 neljandas kvartalis püsis kõrge võrreldes eelmise aastaga. Kraanade nõudlus oli võrreldes 2020 aasta neljanda kvartaliga 32% suurem müüjatele tehtud telefonikõnede ja 11% suurem e-maili päringute järgi.

Müügis olevad autokraanad Mascus Euroopas

Top 5 autokraanade marki & top riigid Mascuses, kus ostetakse autokraanasid

Liebherr oli kõige nõutum autokraanade mark Euroopas 2021 aasta neljandas kvartalis. Andmed põhinevad ostupäringutel (e-mailid, telefonikõned) müüjatele. Kõige suurem oli nõudlus Hollandis ja Saksamaal.

Autokraanade nõudlus Mascuses Q4 2021

Laadur-ekskavaatorid

Ritchie Bros. Euroopa oksjonitel müüdud laadur-ekskavaatorite mediaanhind on tõusnud +44%

2021 neljandas kvartalis müüdi Ritchie Bros. erinevate müügikanalite kaudu peaaegu kaks korda rohkem laadur-ekskavaatoreid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Ritchie Bros. müüdud laadur-ekskavaatorid Euroopas Q4 2021

Laadur-ekskavaatorite mediaanhind tõusis neljandas kvartalis lausa (+44%) võrreldes 2020 aasta sama perioodiga. JCB oli jätkuvalt kõige nõutum mark, mida müüdi ka neljandas kvartalis kõige rohkem. Kõige rohkem laadur-ekskavaatoreid osteti Hollandis, Hispaanias ja Itaalias.

Ritchie Bros. müügikanalite kaudu Euroopas müüdud laadur-ekskavaatorite info

Tellige tasuta raport ja saate teada, millised on rasketehnika uuemad trendid.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar