Turuülevaade: kasutatud rasketehnika ja tööstusmasinad Euroopas Q3 2021

0

Tasuta ülevaade pakkumise ja nõudluse trendide kohta

Meie kvartaalne turu ülevaade annab väärtusliku infot mitmete kasutatud rasketehnika turu trendide kohta Euroopas põhinedes Mascuse, mis on Euroopa juhtiv Euroopa online rasktehnika müügiplatvorm ja Ritchie Bros., mis on globaalne liider kasutatud masinate müügis, andmetele.

Selles ülevaates vaatame pakutavate ja otsitavate masinate hulka 2021 kolmandas kvartalis miniekskavaatorite, teleskooplaadurite, diiseltõstukite, ja poomtõstukite (liigend- ja teleskoop) osas.

“Uute masinate tarned võivad mõnede toodete osas hilineda kuni 2022. aasta lõpuni ja mõnel juhul isegi ka 2023. aasta esimese pooleni. Sellest tulenevalt on tõusnud ka kasutatud masinate nõudlus ja koos uute masinate hinnatõusuga on ka kasutatud masinate hinnad iga kuu kerkinud enneolematus tempos. “

Jeroen Rijk
SVP, Managing Director, EMEA & LATAM

Allpool on näited infost, mida võib leida meie turu ülevaatest.

Diiseltõstukid

2021 kolmandas kvartalis on Mascuses müügis vähem diiseltõstukeid kui samal ajal 2020. aastal. Sel aastal on pakutavate tõstukite hulk olnud kogu aeg väiksem kui eelmisel aastal. Samas on aga nõudlus olnud 2021 kolmandas kvartalis suurem kui eelmisel aastal. Kõned ostjatelt müüjatele on kasvanud +35%, samas e-maili päringud on vähenenud -8%.

Top 5 kõige nõutumat marki ja top riigid diiseltõstukite ostmisel Mascuses

Linde oli 2021. aasta kolmandas kvartalis kõige nõutum diiseltõstukite mark ja kõige rohkem tunti huvi selliste tõstukite vastu Hollandis, Saksamaal ja Poolas. Number põhineb ostjate päringutel (e-mailid, telefonikõned) müüjatele.

Top nõudlus diiseltõstukite osas Mascuses Q3 2021

Teleskooplaadurid

Teleskooplaadurite mediaan hind Ritchie Bros. oksjonitel üle Euroopa tõusis +31%

2021. aasta kolmandas kvartalis müüs Ritchie Bros. Euroopas -47% vähem teleskooplaadureid võrreldes Q3 2020. Pakutavate masinate vähene hulk põhjustas tuntava hinnatõusus +31% võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Manitou, JCB ja Dieci olid Q3 2021 kõige müüdumad teleskooplaadurite margid.

Ritchie Bros. poolt Euroopas müüdud teleskooplaadurid Q3 2021

Laadige tasuta alla see ülevaade pdf formaadis ja saate teada, millised on kasutatud rasktehnika uuemad suunad. Loodame, et info on teie jaoks huvitav.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar