Kus ja millal kasutada miniekskavaatoreid?

Kus ja millal kasutada miniekskavaatoreid?

0

Miniekskavaatorite võimekus on väga sarnane standardsete ekskavaatorite omaga, peamine erinevus on miniekskavaatorite väiksus ja kompaktsus, need on kohandatud töötamiseks kitsastes kohtades.

Peamised küsimused miniekskavaatorite kohta

Millised komponendid ja osad moodustavad miniekskavaatori? Peamised komponendid on alusvanker, roomikud, poom ja nool, kopp ning kabiin, mis on paigaldatud alusvankril asuvale pöördvööle, millega kogu pealisehitis saab pöörata 360 kraadi. Miniekskavaatoritel saab kasutada ka mitmeid lisaseadmeid nagu vasarad, eri tüüpi kopad jne, mis suurendavad masinate funktsionaalsust.

Millised on miniekskavaatorite suuruse kategooriad? Miniekskavaatorid on saadaval väga erinevate kaaludega, alates 700 kg kuni 7000 kg. Paljudel tootjatel on pakkuda äärmiselt kompaktseid mudeleid, mis mahuvad isegi tavalisest uksest sisse sõitma

Milliste tööde jaoks miniekskavaatorid sobivad?  Miniekskavaatoreid kasutatakse väga mitmesugusteks töödeks kohtades, kuhu tavalise ekskavaatoriga ei mahu, näiteks kraavide kaevamiseks torude või kaablite paigaldamiseks, aluste ettevalmistuseks, väiksemate süvendite kaevamiseks ja ka lammutustöödeks. 

Uued või kasutatud miniekskavaatorid? Valik sõltub peamiselt rahalistest võimalustest. Kui need on piiratud või kui miniekskavaator on vajalik ainult juhuslikeks väikesteks töödeks, siis on kasutatud miniekskavaatorid suurepärane valik.

Kuidas valida oma tööks kõige sobivam miniekskavaator? Tööks sobivaima miniekskavaatori valimiseks ja ostmiseks on vaja teada plaanitava töö olemust ja võimalike vajaminevaid lisaseadmeid. Selle järgi saab leida sobiva kaaluklassi ja vajalikud lisafunktsioonid. Mascusest leiab JCB, Hyundai, Komatsu ja paljude teiste tootjate kasutatud miniekskavaatoreid.

Kas valida standard- või miniekskavaator?

Nii miniekskavaatoritel kui standardsetel ekskavaatoritel on oma koht erinevate tööde teostamisel, vastavalt masina suurusele ja võimsusele. Alati on oluline valida seadmete tüüp vastavalt töö vajadustele, mitte isiklikele eelistustele, sest ainult nii on tagatud vajaliku töö efektiivne teostamine.

Miniekskavaatoreid tuleks valida, võttes arvesse nende kõige olulisemaid omadusi: kaal, suurus, ja lisafunktsioonide olemasolu.

  1. Väiksem ja kergem tehnika. Miniekskavaatorid on väiksemad ja kergemad, mis tähendab, et need avaldavad vähem survet maapinnale ja ei jäta sügavaid jälgi.
  2. Äärmiselt sobiv piiratud suurusega aladele. Miniekskavaatorite väiksus on muutnud nende kasutamise populaarseks tiheda liiklusega aladel või teiste masinate kõrval töötades. Nendega saab töötada ka väga piiratud aladel ja neid on samas lihtne ühest töökohast teise transportida.
  3. Funktsionaalsus. Kuna miniekskavaatoreid kasutatakse tavaliselt vähem intensiivseks tööks, kui standardseid ekskavaatoreid, siis on nende kasutusiga pikem. Erinevaid lisaseadmeid saab kasutada nii standardsetel- kui ka miniekskavaatoritel.  

Miks valida kasutatud miniekskavaator?

Kasutatud miniekskavaatorid on odavamad, kuid nende konstruktsioon ja funktsioonid ei ole sageli kuidagi kehvemad kui uutel ekskavaatoritel. Enne kasutaud miniekskavaatori ostmist tasub tähelepanu pöörata mitmele asjaolule.

Kabiin. Miniekskavaatori kabiin on sobilik nii pikkadeks kui ka lühemateks tööpäevadeks. Uuemate miniekskavaatorite kabiinid on suuremad ja reguleeritava istmega, et muuta töö kogu päevaks veelgi mugavamaks. Ekskavaatorite kabiinid on varustatud ergonoomiliste juhtkangidega, avatavate akende ja isegi kliimaseadmega.

Mootor. Miniekskavaatoritel on kõige sagedamini kasutusel diiselmootor, mis uuematel mudelitel vastab ka kõige uuematele emissiooni standarditele. Mida uuem mootor, seda suurem kütusesäästlikkus ja keskkonnasõbralikkus.

Hüdraulika ja lisaseadmed. Miniekskavaatoritel on kasutusel võimas hüdraulika, mis suudab tagada õli piisava rõhu ja vooluhulga erinevate lisaseadmete käitamiseks. Paljudel mudelitel on võimalik hüdraulika parameetreid lihtsalt seadistada erinevate seadmete kasutamiseks, näiteks vasar, pinnasepuur, haarats jne.

Kõiki neid tarvikuid – ja palju muud – saab samuti kasutatuna osta või rentida, säästes ka sellega raha. 

Tuntumad miniekskavaatorite tootjad

Miniekskavaatorite tootjaid on väga palju  – Case, Caterpillar, Doosan, Hitachi, Hyundai, JCB, John Deere, Komatsu, Kubota, New Holland, Sany, Volvo, Wacker Neuson, Yanmar ja paljud teised.

Caterpillar miniekskavaatorid

Caterpillar asutati 1925. aastal ning seda peetakse kõige tuntumaks  rasketehnika  ja -masinate kaubamärgiks. Caterpillar on üks suurimaid rasketehnika tootmise ettevõtteid maailmas.

Komatsu miniekskavaatorid

See Jaapani ettevõte alustas oma tegevust 1931. aastal põllumajandustraktorite tootmisega. Aja jooksul laiendas ettevõte oma tootevalikut, pakkudes erinevaid ekskavaatoreid, buldoosereid ja muid ehitus- ja teedeehitusmasinaid, mida toodetakse üle maailma 22 tehases. 

Hitachi miniekskavaatorid

Hitachi on müünud üle 2,5 miljoni ekskavaatori kogu maailmas. Praegu toodetakse üle 30 erineva ekskavaatori mudeli, mille hulgas on nii roomik- kui ratasekskavaatorid, mis sobivad kaevandustesse, ehitusele ja paljudesse muudesse kasutuskohtadesse.

Hyundai miniekskavaatorid

Korea ettevõte Hyundai alustas tegevust 1967. aastal ja vaid kümme aastat hiljem toodi turule esimene kerge auto ja veidi hiljem hakati tootma ka muid masinaid, sealhulgas ka miniekskavaatoreid. Hyundai miniekskavaatorid on kaasaegsed, tõhusad ja äärmiselt ökonoomsed.

JCB  miniekskavaatorid

JCB   toodab väga erinevat tüüpi ekskavaatoreid. Miniekskavaatorid on kompaktsed ja disainitud pakkuma mugavust, lihtsat käsitsemist ja töökindlust. Nende ekskavaatoritega on mugav töötada, neid on lihtne transportida ja sobivad ideaalselt töötamiseks suletud ruumides.     

Doosan  miniekskavaatorid

Doosan alustas oma tegevust 1896. aastal, tootes erinevaid ehitusseadmeid ja -masinaid. Doosani valikus on suur hulk erinevaid ekskavaatoreid, samuti ka miniekskavaatoreid. 

Kui miniekskavaator ei sobi plaanitud töödeks

Kui peale miniekskavaatori andmete läbi vaatamist leiate, et see masin ei sobi plaanitud töödeks, siis valige muu ekskavaator. Mascus valikust leiate kasutatud ekskavaatorid, kasutatud roomikekskavaatorid, kasutatud ratasekskavaatorid – väga suur hulk mudelid, millel on erinevad tehnilised parameetrid, mis võimaldab teha erinevaid töid kiiremini, lihtsamalt ja kvaliteetsemalt.

Vaadake miniekskavaatorite valikut Mascuses, et leida kõige sobivama suuruse ja funktsionaalsusega masin, mida saate kasutada erinevate lisaseadmetega.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar