Kasutatud ehitusmasinate ostmise eelised

Kasutatud ehitusmasinate ostmise eelised

0

Uue  ehitusmasinate otsmine on suur investeering, mis nõuab nii märkimisväärseid rahalisi võimalusi, kui ka palju aega turu analüüsiks. Üks võimalusi väiksema investeeringu ja ajakuluga hakkama saada on kasutatud ehitusmasinate ostmine. Kasutatud ehitusmasinate ja ka nende lisaseadmete ning varuosade ostmisel on mitmeid eelised võrreldes päris uute seadmete hankimisega.

Miks osta kasutatud ehitusmasinaid?

Põhjused, miks tasub osta kasutatud ehitusmasinaid, on päris mitmeid.

#1 Rahaline sääst

Kasutatud ehitusmasinad on odavamad. Kasutatud ekskavaatorid, frontaallaadurid, teerullid, buldooserid või teleskooplaadurid maksvad vähem kui samasugused uued ehitusmasinad. Samas on kasutatud ehitusmasinad peaaegu sama tõhusad ja tootlikud kui päris uued seadmes, seda eriti tuntud tootjate masinate puhul. Säästes raha kasutatud masinate ostmisel, saate seda investeerida oma ettevõtte teistesse valdkondadesse või osta täiendavaid lisaseadmeid või hankida ühe uue asemel mitu kasutatud masinat. Selliselt saate oma masinaparki kiiremini laiendada ja teha rohkem tööd. 

#2 Rahalise väärtuse languse vältimine

Enamik uusi ehitusmasinaid võib kaotada kuni 40 protsenti oma väärtusest kohe peale ostmist. Selliste uute ehitusmasinate väärtuse langemist ei ole võimalik vältida, nii et kasutatud ehitusmasinad võivad olla palju atraktiivsem valik. Sõltumata kasutatud ehitsumasina tüübist – ekskavaator, rataslaadur, buldooser jne. – ei lange ühegi nende väärtus sama kiiresti kui uutel masinatel.

#3 Tehnilise väärtuse säilitamine

Kasutatud ehitusmasinad säilitavad oma väärtust pikema aja jooksul. Kui teha regulaarselt hooldust ja kõik vajalikud remondid, siis saab masina müüa peaaegu sama hinnaga, millega see osteti. 

#4 Väga suur valikuvõimalus

Uue tehnika ostmisel võib mõnikord tootjal minna päris kaua aega selle tootmiseks ja tarnimiseks.  Kasutatud  masinad on saadaval väga erinevates modifikatsioonides ja ka kiiresti tarnitavad. Mascuses on palju erinevaid võimalusi soovitud tehnika leidmiseks ja ostmiseks, saadaval on Caterpillar, Volvo, Komatsu ja teiste tootjate kasutatud ehitusmasinad. Kasutatud ehitusmasinad on suurepärane võimalus hankida vajalik masin ilma uue seadme pika tarneajata.

#5 Lihtne ostmine ja vajadusel kiiresti müüdav

Kujutage ette, et teil on projekt, mille teostamine võtab 6 kuud aega ja selle jaoks on vaja spetsiaalseid masinaid, mida teil veel ei ole. Te ei soovi investeerida uutesse masinatesse, kuna neid ei ole vaja igapäevases töös, samas selliste masinate rentimine 6 kuuks võib olla liiga kallis. Pärast kasutatud ehitusmasinatega projekti teostamist on võimalik need üsna kiiresti uuesti maha müüa. 

#6 Keskkonna säästmine

Kasutatud ehitusmasinad aitavad kaasa keskkonna säästmisele. Kasutatud masinate turg aitab piirata igal aastal toodetavate uute masinate hulka, võimaldades  vähendada tootmiseks vajalike materjalide (nt teras, alumiinium jne) kogust, mis omakorda vähendab tööstusjäätmete koguseid. Lisaks saate hea tunde, et aitate keskkonna säästmisele kaasa. 

#7 Töö saab kiiremini tehtud

Uued ehitusmasinad on valmistatud kõrgtehnoloogia ja kaasaegsete lahenduste abil, nii et mõnikord kulub päris palju aega, et selle kõik funktsioonid väga hästi selgeks saada. Igal uuel masinal on uued juhtseadmed, kaasaegsed kabiinid jne. – masina operaator vajab uute seadmetega töö omandamiseks aega ja väljaõpet. Kasutatud ehitusmasinate ostmisel, mis on sarnased juba kasutatavate masinatega, on võimalik töö endist tempot ja intensiivsust kiiremini saavutada. 

Kasutatud ehitusmasinad: millised on kõige levinumad?

Kasutatud ehitusmasinad või nende lisaseadmed on üsna tihti eelistatum valik kui uued masinad. 

Kõige populaarsemad masinad – ekskavaatorid

Kasutatud ekskavaatorid on väga levinud ja tihti ostetavad. Ekskavaatorid sobivad väga mitmesuguste tööde teostamiseks – kaevamiseks, puistematerjalide laadimiseks, maaparandustöödeks jne. Samas iga töö jaoks tuleks valida selleks kõige sobivam ekskavaatori tüüp. Mascuse valikus on roomikekskavaatorid, miniekskavaatorid, ratasekskavaatorid ja muud tüüpi ekskavaatorid, mida kõiki on lihtne osta. 

Populaarsuselt järgmised ehitusmasinadfrontaallaadurid

Frontaallaadurid on väga mitmekülgsed masinad, mis on kasutatavad paljudes kohtades nagu ehitusplatsid, liivakarjäärid, teedeehitus jne. Kasutatud frontaallaadureid leiab kõige sagedamini selliste tööde teostamisel nagu erinevate materjalide käsitlemine, kaevamine ja teisaldamine. Mascuse valikus on rataslaadurid, kompaktlaadurid, roomiklaadurid ja teleskooplaadurid.   

Populaarsed ehitusmasinad on ka pinnase tihendusmasinad

Selle kategooria üks levinumaid valikuid on rullid, mis on mõeldud pinnase või asfaldi tihendamiseks. Mascuses on üks populaarseimad tihendusseadmete kategooriaid pneumaatiliste rehvidega rullid, mida saab kasutada mitmesuguse pinnase tihendamisel. 

Veel üks populaarne kategooria on buldooserid

Buldooserid aitavad teha erinevaid pinnasetöid, nagu puistematerjalide lükkamine, platside tasandamine ja pinnase koorimine. Macusest leiab väga erineva suuruse ja võimsusega buldoosereid.  

Masinpargi täiendamine uute või kasutatud ehitusmasinatega on oluline otsus. Enne seda on kindlasti vaja veenduda masina sobivuses plaanitud tööde teostamiseks. Mascusest leiate sobiva masina atraktiivse hinnaga kõikvõimalike tööde tegemiseks. Kasutatud ehitusmasinate ostmine on mugav ja kiire viis vajalike seadmete hankimiseks.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar