Lumesahad ja -freesid Mascuses

Lumesahad ja -freesid Mascuses

0

Valge lumi on küll puhas ja silmale ilus vaadata, samas liikluses tekitab lumi suuri probleeme. Puhastamata tänavad ja platsid raskendavad liikumist ja vahel muudavad selle isegi võimatuks. Väga tihti ei piisa lume tõrjeks inimeste võimetest ja lihtsast lumelabidast, vaid vaja on eritehnikat, milleks on lumesahad ja lumefreesid

Esimest korda lumesahka või -freesi hankides ei ole valiku tegemine lihtne, kuna turul on suur hulk väga erinevate omaduste ja võimsusega seadmeid. Valiku tegemisel on oluline seadmete kvaliteet ja vastupidavus – lumetõrje tehnikat on mõnel aastal vaja väga intensiivseks tööks, samas mõnel aastal pole lume puudumisel neid üldse vaja.

Kui kaalute, milline seade on parim, kas lumesahk traktorile, lumesahk minitraktorile, aiatraktori lumesahk või hoopis suurem või väiksem lumefrees ehk lumepuhur, siis on kõigepealt vaja teada, kui suurt ala on vaja lumest puhastada ja milline peab olema puhastamise kiirus ning kuhu saab lume lükata või heita. 

 Lumefreesi suurus mängib väga olulist rolli. Suured lumefreesid võimsa mootori ja suure koguriga sobivad suurte pindade puhastamiseks paksust lumest. Väiksema võimsusega ja kitsamad lumefreesid on sobilikud väikestele pindadele ja õhukese lumekihi puhastamiseks. Paljud tootjad, nagu Samasz, John Deereׅ, Holms ja mitmed teised, pakuvad nii ühe- kui kaheastmelisi lumefreese. Üheastmelise freesi tigu haarab lund ja heidab selle kohe ka suunaja kaudu eemale. Kaheastmelisel freesil on eraldi tigu lume kogumiseks ja puhur selle eemale heitmiseks. Esimesed on ideaalsed lume puhastamiseks kodumajapidamises, teised sobivad ka suurte pindade puhastamiseks. 

Mida suurem on lumest puhastatav pind, seda võimsamat seadet on vaja, samuti on otstarbekas kasutada erinevat lisavarustust, näiteks elektriline starter, soojendusega käepide või roolivõimendi, mis lihtsustavad seadme kasutamist

Millised on lumesahkade tüübid?  

Mascuse valikust leiab kasutatud lumesahad tarktoritele, minitraktoritele, aiatraktoritele ja universaalsed lumesahad, mis on vastupidava disainiga ja tagavad töötamisel suurepärase efektiivsuse, ökonoomsuse ja ergonoomilise töö. Lumesahkade puhul on oluline selle tüüp, kas need on sirged, V-kujulised või muudetava kujuga. Muudetava kuju ja nurgaga lumesahad võimaldavad sama seadmega puhastada väga erinevaid kohti, kuna saha saab sobitada täpselt vajaliku tööpiirkonna järgi. Sirged lumesahad on kõige lihtsama ehitusega, kuid samas vähem universaalsed ja vajavad piisavalt ruumi, kuhu lund puhastamise ajal lükata. V-kujuliste sahkadega saab lume lükata kitsastel teedel mõlemasse äärde ühe läbimisega, sobides eriti hästi kergliiklusteede ja kõnniteede puhastamiseks paigaldatuna väiksematele traktoritele või pikapitele.

Mascuse, maailma  suurima rasketehnikale spetsialiseerunud portaali, valikus on väga mitmete erinevate tootjate lumesahad ja lumefreesid.  erinevate   tootjate toodetes. Selliste tootjate nagu Holms, Sami, Schmidt, Pronar jt lumesahad on väga paindlikud, mitmekülgsed ja sobivad lumetõrjeks nii linnatänavatel kui ka suurtel teedel ja maapiirkondades. Kõigi nende seadmetega saab lumest puhtaks kõik liikumiseks vajalikud kohad ja kasutatud tehnika tagab ka kokkuhoiu seadmete soetamisel. Mascusest leiab sobiva lumesaha ja lumefreesi iga töö jaoks.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar