Kasutatud randaalid

Kasutatud randaalid

0

Külvamiseks ja põllukultuuride kvaliteetseks kasvuks on väga oluline mulda korralikult ette valmistada. Randaalid ehk ketasäkked on selle töö jaoks parim vahend – nad pööravad mulda, hävitavad umbrohtu ja lõikavad pinnase korralikult läbi. Kui te ei tea, millist tüüpi ketasäket valida, siis allpool on ülevaade valikuvõimalustest.

Kinnitus

Randaali valimisel peate kõigepealt otsustama, milline mudel sobib kõige paremini planeeritud tööks. Kõige sagedamini kasutatakse traktorile kinnitatud randaale, mida saab lihtsalt ja kiiresti ühendada ja lahti võtta. Neid randaale saab ka kergelt tõsta ja langetada, mis aitab aega kokku hoida ja võimaldab töötada ka väikestel pindadel. Valikus on ka järel veetavad randaalid, mida kasutatakse peamiselt rohu eemaldamiseks enne kündmist. 

 Lõikamine

Randaale on saadaval kolmes erinevas lahenduses : ühesuunalised, kahesuunalised ja nihkes. Ühesuunalised randaalid lõikavad mulda ainult ühes suunas. Kahesuunalised randaalid lõikavad mulda kahes erinevas suunas, tavaliselt lõikab esimene terade grupp ühes suunas ja tagumine vastassuunas. Nihkes randaali saab reguleerida lõikama vasakule või paremale, mis tagab eriti puhta lõikepinna

Tera tüübid

Siledate teradega randaalid liiguvad väga hästi läbi kivise või ebaühtlase pinnase seda kahjustamata, kuid kõva pinnase korral ei  pruugi neil olla vajalikku läbitungimise võimet ja sel juhul jooksevad terad üle taimestiku, kuid ei lõika seda läbi.  Üldiselt tungivad siiski kõik randaalid üsna tugevalt pinnasesse ja võimaldavad saavutada produktiivseid, tõhusaid ja rahuldavaid tulemusi. Kõrge taimestikuga pinnase harimisel on sobivamad hammastatud teradega randaalid, kuid vahel võivad sellised terad ka pinnast kahjustada. Enne kasutatud randaalide ostmist on kindlasti vaja üle vaadata nende tehniline info ja kasutamise soovitused. 

Tera disain

Randaalide terade valimisel tuleb otsustada ka nende disain – kas kasutada lamedaid või nõgusaid terasid. 

Miks valida kasutatud randaal?

Randaalid säilitavad ka kasutatuna oma funktsionaalsuse ja kõrge kvaliteedi. Randaalide kasutamise võimalused on väga laiad, need sobivad väga paljudeks mulla ettevalmistamise töödeks ja neid saab kasutada väga erinevate mullatüüpide harimiseks. Kvaliteetsete randaalide kasutamisel  on tagatud kõrge mulla harimise kvaliteet nii kergetel kui ka rasketel muldadel. Randaalid ei määrdu mullapinnal koristamisest jäänud taimejääkidega, neid on lihtne kasutada ja hooldada. Ostes tuntud tootjate randaale on tagatud suur töökiirus ja tootlikkus. 

Võimalused kasutatud randaalide leidmiseks

Randaalide valik on väga lai ja Mascusest leiab suure hulga tuntud tootjate kasutatud seadmeid. Populaarsemad randaalide margid on Vaderstad, Lemken, Amazonis jne.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar