Kõige populaarsemad veoautode kere tüübid

Kõige populaarsemad veoautode kere tüübid

0

Kiire töötempo, erinevad ülesanded, vajadus arenguks ja muud põhjused igal tegevusalal nõuavad usaldusväärseid töövahendeid parimate tulemuste saavutamiseks. Veoautod on üks populaarsemaid sõidukite kategooriaid, mida kasutatakse väga erinevatel tegevusaladel. Enne veoautode ostmist on oluline teha selgeks erinevused nende keretüüpide ja spetsifikatsioonide vahel, et leida iga tegevuse jaoks sobivaim veok ning arvestada ka markide populaarsusega. 

Veoautod – transpordi TOP kategooria

Veoautod on mõeldud väga erinevat tüüpi kaupade veoks. Tuntud tootjate kasutatud veokeid peetakse väga usaldusväärseteks  ja mugavateks  transpordivahenditeks, mida iseloomustavad hea manööverdusvõime, ergonoomiline kabiin, suur võimsus jne. Nõuetekohaselt hooldatud kasutatud veoauto kasutuskulud võivad pikas perspektiivis olla väga madalad. Kui vajate veoautot, siis vaadake, milliseid marke valitakse Mascuses kõige sagedamini.

Mascus TOP kasutatud veoautod:

  1. Scania veoautod

Võimsus, usaldusväärsus ja ökonoomsus – need on Scania veoautode omadused, mis tõestavad, et need sõidukid on loodud selleks, et muuta neid kasutav ettevõte kasumlikuks. Valides endale sobivaimat mudelit tuleb hinnata veoauto mootori tüüpi, saasteklassi, võimsust, pöördemomenti ja kütusekulu, kuna need on kulude ja töö tulemuse olulised aspektid.

2. Volvo veoautod

Need veokid on disainitud pidevalt töötamiseks ja teevad seda tõhusalt, turvaliselt ja ökonoomselt. Volvo veoautosid iseloomustavad töökindlad ja võimsad mootorid, säästlikud jõuülekanded ja juhi mugavust arvestades disainitud kabiinid, mis võimaldavad ka pikki vahemaid turvaliselt läbida.

3. Mercedes-Benz veoautod

Need on veoautod, mida hinnatakse mitmel põhjusel: ergonoomiline juhikabiin, pneumaatiline vedrustus, intelligentne  juhtimissüsteem ja sobivad tehnilised parameetrid, mis teevad igapäevatöö võimalikult mugavaks. Lisaks võimaldavad suured panoraamklaasid autojuhil selgelt näha liikluse olukorda, muutes sellega sõitmise lihtsamaks ja ohutumaks.

4. MAN veoautod

Ergonoomiline armatuurlaud, suur vaateväli, mugav kabiini sisenemine, väike kaal maksimaalse kandevõime saavutamiseks ja tõhus jõuülekanne ökonoomsuse suurendamiseks – need on omadused, millega paistavad silma MAN veoautod. Tootja üks populaarsemaid keretüüpe on kallurid, mis võimaldavad koormaid veokasti hüdraulika abil tõstes maha laadida.

Veoautode kere tüübid: milline neist valida?

Veoautod on projekteeritud ja ehitatud väga erinevate kaupade veoks. Sõltuvalt veoauto töö intensiivsusest ja veokaugusest võib neid liigitada kohaliku-, piirkondliku- ja rahvusvahelise veo teostamiseks. Veoautosid võib klassifitseerida lisaks sellele ka keretüübi, (madel, furgoon, kallur jne), rattavalemi (veavad tagumised või kõik sillad) ja mootori paigutuse (kabiini all või kabiini ees) järgi. Olenemata klassifitseerimise meetodist on kere tüüp üks  olulisemaid kriteeriume, mis määrab veoauto otstarbe – milliseid veoseid saab sellega vedada.

Mascus valikust leiab tuhandeid veokeid, mis on valmistatud tuntud tootjate poolt nagu Volvo, Scania, Mercedes-Benz, MAN, Renault, Ford jne.  Veokeid on erineva suuruse, võimsuse ja konfiguratsiooniga ning need on kohandatud erinevatele tegevusvaldkondadele: kaubikud, kallurid, furgoonid, madelveokid, paakautod, betooniveokid, metsaveokid jne.

Kasutatud kastiga veoautod 

Nendel veoautodel on koorma vedamiseks platvorm, mis võib olla varustatud portedega koorma maha kukkumise vältimiseks. Lisaks võib kastile olla paigaldatud presendist kate koorma kaitsmiseks. Sellisete veoautode eeliseks on multifunktsionaalsus, kuna veokid sobivad nii kaubaaluste, erineva kujuga konstruktsioonide, konteinerite, vaatide, ka puistematerjalide ja muude kaupade veoks. Kasutatud kastiga veoautodel võivad olla väga erinevad tehnilised andmed, seega tuleb alati tähelepanu pöörata mootori võimsusele ja töömahule, jõuülekandele ja lisaseadmetele. 

Kasutatud kallurid

Kallurid on veoautod, mille kasti on võimalik ühes või mitmes suunas tõsta koorma maha laadimiseks. Kalluritele on võimalik lisada ka sobivaid kallurhaagiseid, et korraga oleks võimalik vedada suurem kogus materjale. Suurima veokoguse saab saavutada kallur poolhaagistega, mille vedamiseks kasutatakse sobivat sadulveokit.

Lisateavet Mascuses müüdavate kasutatud kallurite kohta leiate siit

Kasutatud furgoonveokid

Furgoonveokid on kinnise pealisehitusega veoautod, millega saab vedada kaupu, mida on vaja kaitsta ilmastiku mõjude eest. Furgoonveokitel võib olla avatav ainult tagumine osa, samas on saadaval ka avatava küljega mudelid. Furgoonid võivad olla ka isotermilised ja sobiva külmutusagregaadi lisamisel saab nendega vedada külmutatud kaupu.

Muud kasutatud veoautoderinevad mõõtmete ja võime poolest vedada ainult teatud tüüpi tooteid: paakautod (vedelike, gaaside või puistematerjalide veoks), autovedukid (ühe või mitme auto veoks), metsaveokid (puidu ja muude sarnaste mõõtmetega kaupade veoks), betooniveokid (betooni transportimiseks ja sõidu ajal segamiseks), külmikud (spetsiaalsete külmutus- või kütteseadmetega eritemperatuuri nõudvate kaupade transportimiseks) jne.

Veoautode kasutamine muudel töödel 

Kaasaegseid kasutatud veokeid saab kasutada  igasuguste kaupade transportimiseks, samuti väga erinevatel muudel töödel, vastavalt nende pealisehitusele, näiteks kraanaga veoautosid ehitusel või korvtõstukiga veoautosid inimeste tõstmiseks. Kindlasti on tagatud, et tunnustatud tootjate veoautod töötavad efektiivselt väga pikka aega. Mascuse pakutavast laiast veokite valikust leiavad kõik endale sobiva töövahendi!

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar