Kuidas koroonaviirus mõjutab rasketehnika äri?

0

Kuna COVID-19 nakatumised jätkuvad nii Euroopas, USA-s kui mujal maailmas peale Hiinast edasi liikumist, on rasketehnika ja tööstusmaisnate ära ees uued väljakutsed ja ette on võetud erinevadi meetmeid mõjude vähendamiseks.

Suured sündmused on Euroopas viiruse tõttu edasi lükatud

Esimesed märgid häiretest ja seega ka esimesed meetmed võeti kasutussele suurte messide ja sündmsute edasi lükkamise või ära jätmisega. Juhtiva Itaalia ehitusmasinate messi SaMoTer korraldajad teatasid veebruaris Veronas toimuva messi ära jäämisest viiruse leviku ja sellest tulenevate piirnagute tõttu. Mess uueks toimumisjaks on plaanitud 21-25 oktoober 2020.

Photo credit: KHL

Üha rohkemates riikides on suurenenud viirusesse nakatumiste arv ja seega on ka teised messid edasi lükatud. Hispaania peamine ehitusamsinate mess Smopyc, mis pidi toimuma 1-4 aprillil on edasi lükatud 23-26 septembrile, kuna Hispaania nakatunute arv on üks suuremaid Euroopas. o.

Ka Hannover Messe industrial manufacturing, automation and logistics exhibition Saksamaal on edasi lükatud aprillist 13-17 juulini.

BAUMA China, mis on plaanitud 24-27 novembriks on esialgu kuupäevad paika jätnud ja jätkab planeeritud tegevustega.

Volvo jääb viiruse tõttu eemale CONEXPO messilt

Hoolimata kasvavast murest viiruse leviku pärast toimus Las Vegases Põhja-Ameerika suurim ehitusmess Conexpo, kuhu oodati 100 000 külastajat. Enamus osalejatest olid ka kohal, samas mitmed olulised tootjad otsustasid eemale jääda. Volvo Group teatas, et messile ei tule töötajaid, kuna nende tervis ja ohutus on esmatähtsad ja reisimist piiratakse nii palju kui võimalik. Stendi haldamiseks on palgatud kohalikud inimesed. Wacker Neuson ja JLG otsustasid samuti mitte saata Euroopa töötajaid messile, samas Liebherr andis oma Euroopa töötajatele võimaluse valida, kas osaleda messil või mitte.

Photo credit: Volvo

Lisaks jäätis Volvo ära ka planeeritud suurima veokite esitluse ja selle asemel esitleti uuendatud mudeleid FH, FH16, FM, ja FMX, online webinaril .

Tarneahelate häired esitavad tõsiseid väljakutseid

Koroonaviiruse puhang on sundinud suuri tootjaid tegema hästi läbi mõeldud samme oma äritegevuse kaitsmiseks. Kuna Hiina on 2020 aasta alguses olnud suures osas suletud, siis on probleeme komponentide saamisega, kuna paljud tootjad kasutavad Hiinas toodetud detaile.

Komatsu teatas Conexpo messil, et viirus ei ole nende tarneahelat oluliselt mõjutanud ja tootmine saab tõrgeteta toimida kuni mai lõpuni.

JCB vähendas tootmist UK tehastes mõneks ajaks, kuna Hiinast ei saadud piisavalt komponente ja viis sisse ka 34 tunnise töönädala, mis on nüüd uuesti jõudnud 39 tunnini, kuna Hiina tehased on uuesti tööle hakanud.

Kahjuks on aga ka teateid töötajate koondamistest ehituses, kuna tööd on pidurdunud või edasi lükatud. Umbes 50,000 ehitustöölist Hong Kongis on viiruse leviku algusest kaotanud töö. Sama võib juhtuda paljudes maailma riikides koos viruse leviku jätkmisega.

Tegevuste kohandamine vastavalt olukorrale

Paljud organnisatsioonid on vähendanud või täielikult lõpetanud reisimise, et vähendada nakatumise riski töökohtadel. Palju tööandjad on võtnud kasutusele kodus töötamise võimalused.

“Rasketehnika äri on väga rahvusvaheline, see sisaldab palju reisimist ja lennujaamades veedetud aega, et kohtuda klientide, tarnijate ja kolleegidega. On täiesti arusaadava, et mitmed organisatsioonid vähendavad töötajate reisimist riskide maandamiseks. Selles äris tegutsevate müügi, IT, adminstratsiooni ja turunduse spetsialisteide jaoks on võimalik tööd teha igal pool, kus on korralik interneti ühendus. Inimesed saavad suhtlemiseks kasutada tehnoloogia võimalusi ja jätkata tavapärast tegevust. Mitte püüdes olukorra tõsidust pisendada, aga hetkel oleks interneti puudumine majanduslikult veelgi suurem probleem” ütles Gauthier Dominicy, Mascus turundusjuht.

Tehnoloogia ja online tegevuse hea näide kohandumisest on ka Ritchie Bros., rasketehnika ja veokite juhtiv oksjonikorraldaja maailams, kes on otsustanud Prantsusmaa ja Saksamaa oksjonid korraldada ainult online Timed Auctions vormis. Ostjad saavad teha pakkumisi tuhandetele maisnatele oma arvutist.

https://www.youtube.com/watch?v=R5HOp5iJUKk

Järgmine Ritchie Bros. oksjon St Aubin Sur Gaillon, Prantsusmaa 17-18 Märts – ainult online Timed Auction (online pakkumine avatud alates reedest 13. märts 9:00)

Järgmine Ritchie Bros. oksjon Meppen, Saksamaa 26-27 Märts – ainult online Timed Auction (online pakkumine avatud alates neljapäevast 19. märts 9:00)

Rasketehnika äris on oodata pikaajalisi mõjusid ülemaailmsest viirusepuhangust, samas on juba ka väike lootust paranemisele, kuna Hiinas on mitmed tehased tasapisi jälle tööd alustamas. Samas on suuremad probleemid alles jõudnud riikidesse nagu Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania, kus tegevus on üleriigilise karantiini tõttu seiskunud ja inimestel on palutud jääda koju, et vähendada nakatumise riski.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar