Ruloonpresside ülevaade

Ruloonpresside ülevaade

0

Pressid on seadmed hakitud või purustamata taimede (tavaliselt heina või põhu) pressimiseks rullideks või pallideks ja sobiva materjaliga (nöör, võrk või kile) pakkimiseks. Pressitud rullid jäetakse maapinnale või  laetakse otse veovahendile. Enne pressi ostmist on soovitav tutvuda nii erinevate presside omaduste ja eeliste, kui ka tehniliste parameetritega. Tootjad pakuvad ruloonpresse, mis sobivad kasutamiseks nii väikestes kui suuremates farmides. Kvaliteetsed ruloonpressid töötavad väga efektiivselt, rull valmistatakse ette ja pakitakse ühe käiguga, rull on ühtlaselt pressitud kogu läbimõõdu ulatuses ja vajadusel saab seda ilmastiku eest kaitsta kilesse pakkides. 

Ruloonpressid – kuidas neid klassifitseeritakse?

Ruloonpresside nõudlus on üsna suur, seega on saadaval lai valik erinevaid mudeleid. Tootjad pakuvad nii standardseid presse, samuti lisafunktsioonidega masinaid. Ruloonpressid jagunevad muutmatu kambrimahuga, muutuva kambrimahuga ja kiletajaga pressideks. 

Muutumatu kambrimahuga ruloonpressid on ehituselt lihtsamad ja seetõttu ka väga vastupidavad. Need pressid on mõeldud raskete koormuste jaoks ja sobivad nii märja silo kui ka kuiva põhu pressimiseks. Pressida saab enamasti ainult ühe suurusega rulle. Rulli keskosa jääb pressimisel vähem tihedaks, seega saab kokku pressitud väiksem kogus materjali, samas võib rulli lahti võtmine olla lihtsam.

Muutuva kambrimahuga ruloonpressid on suure jõudlusega ja laiema pressimiskambriga ning sobivad nii silo, heina kui ka põhu pressimiseks. Pressida on võimalik erinevaid rulle ja need on ühtlase tihedusega. Nende presside puhul võib traktori sõidukiirus olla suurem kui lihtsamatel pressidel.

Kiletaja saab lisada nii muutumatu kui muutuva kambrimahuga pressidele, muutes need kombipressideks. Eeliseks on ühe operatsiooniga nii rullide pressimine kui kiletamine, muutes rullid koheselt ilmastikukindlaks.

Lisavarustusena võib olla kasutusel ka rullide kogur, mis võimaldab valmis pressitud rullid panna maha ühte kohta, mitte üksikult laiali.

Ruloonpresside erinevad variandid leiab Mascusest.

Populaarseimad ruloonpressid

Ruloonpressid on hinnatud töövahendid, kuid kasutajad soovivad, et need töötaksid tõhusalt kõikides tingimustes, oleksid tugevad ja stabiilsed ning tagaksid kvaliteetse tulemuse ka suurel kiirusel töötamisel.

Soovitud nõudeid täidavad kõige paremini pikalt turul olnud tootjate ruloonpressid. Mascus andmetel on populaarsemaid ruloonpressid Krone, Claas ja John Deere. Mida peaks ostusoovi korral neist teadma?

1. Krone ruloonpressid

Krone valikus leiab erinevaid mudeleid – Bellima, Comprima, Fortima. Neist Bellima suudab tunnis pressida rohkem rulle kui teised mudelid. Comprima mudelil on palju täiustatud funktsioone, kaasaegsem disain ja sujuvam töö, mis tõstab rulli tihedust ja tootlikkust. Fortima mudelis on kasutusel vähem liikuvaid osi, mis muudab selle äärmiselt vaikseks, samas tagab suletud pressimiskamber eriti tihedate rullide pressimise. 

Krone pakutavate ruloonpresside valiku leiab siit

2. Claas ruloonpressid

Claas valikus on Rollant ja Variant ruloonpressid, mis on kompaktsed ja hõlpsasti kasutatavad, nende kokkusurutud rullid paistavad silma laitmatu kujuga. Tugevate hammasrataste ja rullidega mudelid sobivad väga hästi igapäevaseks tööks. Presse on väga lihtne kasutada ja hooldada.

Claas ruloonpresside valiku leiab siit

3.John Deere ruloonpressid

John Deere kogemused ruloonpresside tootmisel on kogutud üle maailma rohkem kui 60 aasta jooksul.G-ja M- seeria pressid on eriti sobivad kuivade põllukultuuride, näiteks heina ja põhu pressimiseks. F-mudelid on universaalsed ja töökindlad, sobides nii keskmise kui suure koormusega tööks.

John Deere pakutavate ruloonpresside valiku leiab siit 

Kvaliteetse pressi ostmine tagab nii väiksemad tegevuskulud, kui ka seadme pikaealisuse, kvaliteetse töötulemuse ja mugava kasutamise.

Presside hind on iga ostja jaoks oluline teema

Sageli arvatakse, et kõige uuema ja kaasaegsema seadme ostmine on alati parim lahendus, kuid kvaliteetse ja usaldusväärse töövahendi leiab ka kasutaud masinate hulgast. Tuntud tootjate ruloonpressid on kvaliteetsed, tugevad ja usaldusväärsed, valmistatud kõrgtehnoloogiliste lahenduste abil, seega võib nende kasutusiga olla väga pikk. Kasutatud seadmete hind on uutest masinatest oluliselt soodsam. Ruloonpresside hinnad võivad olla Mascuses mõnest tuhandest kümnete tuhandete eurodeni. Näiteks kasutatud Claas ruloonpresside hinnad algavad 5000.-eurost ja võivad ulatuda ka 60 tuhande euroni. Krone ruloonpressid on enamasti kallimad, hinnad on vahemikus 9 kuni 90 tuhat eurot. Kasutatud ruloonpresside hind sõltub seadme valmistamise aastast, töötundidest, funktsioonidest ja võimalikest puudustest.

Oluline on meeles pidada, et presside efektiivsus (pressimise jõudlus ja rullide tihedus) ja kvaliteet sõltuvad suuresti pressi kiirusest, seega on oluline pressimiskambri tööparameetreid väga täpselt reguleerida.

Kas olete huvitatud ja kaalute, kust ja kuidas osta kasutatud ruloonpressi? Külastage Mascust, et teada saada, mis teie vajadustele kõige paremini sobib.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar