Populaarseimad metsamasinate margid Mascuses

Populaarseimad metsamasinate margid Mascuses

0

Metsamasinad on tänaseks arenenud kõrgtehnoloogilisteks seadmeteks, ilma milleta on puidu varumist raske ette kujutada. Milline metsatehnika on aga kõige populaarsem ja miks? Vaadake kolme kõige populaarsemat Mascuses saada olevat metsatehnika kaubamärki.

John Deere – kõige populaarsem metsatehnika mark

Deere & Company on ülemaailmne juhtiv põllumajanduse- ja metsatehnika tootja. Ettevõtte asutas 1837. aastal ameeriklane John Deere. Lisaks traktoritele, muruniidukitele, pritsidele ja muudele põllumajandusseadmetele pakub ettevõte ka väga erinevaid metsamasinaid. Euroopas on John Deere tooted hinnatud töökindluse, uuenduslikkuse ja kaasaegse tehnoloogia poolest. John Deere ostis 2000. aastal Timberjacki ja alates 2005 on kõigil toodetavatel metsamasinatel kasutusel kaubamärk John Deere.

1. John Deere harvesterid on varustatud intelligentse poomi juhtimisega (IBC), mis võimaldab masina juhil keskenduda haaratsi juhtimisele. Poomi töö ja selle liikumine kohandatakse automaatselt lõikamisega, mis teeb kogu protsessi kiiremaks, tõhusamaks ja täpsemaks.

2. John Deere harvesteridel on ka pööratav ja isetasanduv kabiin, mis aitab suurendada töö efektiivsust ja samas hoiab ka maisna juhi tervist. Vajadusel saab selle funktsiooni ka välja lülitada.

Euroopas müüdavatest kasutatud harvesteridest on populaarseim John Deere 1270. Sellel 6-rattalisel masinal on võimas 200 kW mootor ja veojõud 178-197 kN. Masina kütusekulu on väike, kuigi võimekus on sarnane 8-rattalisele versioonile. Alates 2005. aastast Valmistatud D-, E- ja G -seeria mudelitel saab kasutada ka roomikuid. Pööratav kabiin ja tipptasemel tehnoloogilised lahendused võimaldavad masinal vaatamata suurtele mõõtmetele (pikkus 7,69 m, laius 2,75 m) väga tõhusalt töötada.

Ponsse – kaasaegne metsatehnika

Ponsse on pärit Soomest, ettevõtte asutas 1970. aastal Einari Vidgrén. Ponsse oli asutaja kodukülas elanud segaverelise koleda koera nimi ja kuna esimene masin oli tehtud kasutatud detailidest ja nägi samuti üsna hirmutav välja, otsustas Einari Vidgern selle nimeks panna Ponsse. Ponsse tegeleb ainult  metsatehnika tootmisega. 1983 valmis edukas forwarder Ponsse S15 ja 1987. aastal valmis esimene harvester Ponsse HS15. 

Ponsse oli esimene metsamasinate tootja maailmas, mis sai 1994. aastal ISO 9001 kvaliteedi sertifikaadi. Alates 1995. aastast on Ponsse noteeritud ka börsil ja tänaseks ekspordib masinaid rohkem kui 40 erinevasse riiki ning eksport annab üle 80% ettevõtte tuludest.

Kas teadsite: Ponsse tootis esimese 45 tegutsemise aasta jooksul üle 10 000 metsatööstuse seadme.

Ponsse seadmed on metsatehnika kasutaja hulgas väga populaarsed. Masinad on väga kvaliteetselt ehitatud ja igasugustes ilmastikutingimustes väga vastupidavad, töötades suurepäraselt nii lõikava külma, kui ka kõrvetava kuumusega. Nii uued kui kasutatud Soomest pärit Ponsse harvesterid sobivad suurepäraselt intensiivseks harvendamiseks või lageraieks. Ponsse peab oluliseks ergonoomilist juhtimist, lihtsat kasutamist, operaatori mugavust ja head nähtavust kõigi tööoperatsioonide ajal. Ponsse kõige populaarsem harvester on Ponsse Ergo seeria, millel on võrreldes John Deere 1270 mudeliga võimsam, 205 kW mootor ja veojõud 160-195 kN. Need masinad on kasutusel peamiselt raskematel töödel keerulisemal maastikul või järskudel nõlvadel, olles ka suuremad (6-rattaline pikkusega 8,02 m ja 8-rattaline 8,13 m).

Timberjack – ainult kasutatud masinaid, kuid siiski populaarsed

Timberjacki asutasid Wesley Maggill ja Robert Simons 1950ndatel, hakates tootma metsaveoks keskliigendiga neljarattaveoga traktorit, millel oli taga vints. Eaton Corporation ostis Timbejacki 1960ndatel ja nimetas selle Forestry Equipment Divisioniks. 1984 osteti Timberjack Eatonilt välja ja sellest sai iseseisev ettevõte. Iseseisvus ei kestnud kaua ja peagi sai sellest Soome Rauma-Repola FMG (ForestMachineGroup) osa. 1993. aastal sai grupi brändi nimeks Timberjack. FMG-Timberjack ühendas endaga veel mitmeid tuntud metsamasinate tootjaid nagu Kockums, ÖSA ja Bruun System Rootsist ning LOKOMO Soomest.  John Deere ostis 2000. aastal Timberjacki Metso Corporationilt (endine Rauma-Repola). 2006 aastal lõpetas John Deere Timberjack kaubamärgi kasutamise ja sai sellega maailma suurimaks ühte marki metsamasinate tootjaks.

Kas teadsite: Timberjack harvesterid olid algselt oranžikaspunased? 1992. aastal võeti kasutusele roheline värv mustade ja kollaste elementidega, millega jätkas ka John Deere.

Timberjacki kasutatud harvesterid on endiselt väga hinnatud, kuna need on  vastupidavad ja samas ka odavamad kui konkureerivad masinad. Vaatamata oma väiksematele mõõtmetele (pikkus 7,07 m ja laius 2,86 m) on Timberjack 1270 konkurentidega võrreldes suure, üle 10 meetrise tööulatusega. Harvester saab hakkama väga erinevate töödega, nii puude ilulõikamise, kui harvedus- ja lageraietega. Kuna masinaid enam ei toodeta, siis ei ole Timberkjacki harvesteridel viimaseid uuendusi, mida võib leida John Deere või Ponsse masinatelt.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar