Põllumajandustraktorid – mille järgi valida?

Põllumajandustraktorid – mille järgi valida?

0

Traktor on enamikus taludes vajalik tehnika ja paljud ei kujuta oma põllumajanduslikku tegevust ilma selleta ettegi. Enne sellise põllumajandus masina hankimist on vaja vastata paljudele küsimustele. Millised on kõige populaarsemad traktorite tüübid ja mudelid? Millised on Mascuses pakutavate kasutatud traktorite tehnilised parameetrid?

TRAKTORID: Erinevad tüübid ja võimalused

Traktor on võimas masin väga erinevateks põllu- ja talutöödeks, mida saad kasutada ka koos mootorita seadmetega. Traktorile saab paigaldada erinevaid mullaharimise seadmeid: adrad, äkked, niidukid, pritsid, väetiselaoturid jne. Seadmed kinnitatakse traktorile tavaliselt haakekolmnurga abil, mis võib olla nii traktori taga kui ka ees. Tänu oma mitmekülgsusele ja raskete töötingimustega kohanemisele saab traktoreid kasutada mitte ainult põllumajandussektoris, vaid ka aia-, metsandus- ja ehitustöödel. Traktorit kasutavad sageli ka ettevõtted, kes vastutavad linnades haljasalade hooldamise eest. Traktori tüüp tuleks valida vastavalt plaanitava töö iseloomule. 

Üld-, universaal- ja eritraktorid

Üldotstarbelisi traktoreid saab kasutada kündmiseks, harimiseks, külvamiseks, koristamiseks ja muudeks sarnasteks töödeks.

Universaalsete traktoritega on võimalik teha ka transporditöid. 

Väga rasketes tingimustes, näiteks soisel pinnasel, töötamiseks on parim valik eritraktorid.

Ratas- ja roomiktraktorid

Traktorid võivad olla nii ratastel kui roomikutel. Ratastraktoreid iseloomustab kiirus ja mitmekülgsus, samas kui roomiktraktoritel on hea haarduvus ning väga madal pinnasesurve

Poolraam -, raam – ja raamita traktorid

Traktorid klassifitseeritakse ka vastavalt nende raamitüübile. Poolraamtraktoritel on ees kaks tala ja taga jõuülekane koos mootoriga. Raamtraktorite raam koosneb nii piki- kui ka põiktaladest. Raamita traktor koosneb kombineeritud mootorist ja käigukastist. Kui vajate võimsat traktorit, on parim valik raamtraktor, samas kasutades väikese võimsusega lisaseadmeid, on sobivaim raamita traktor.

Traktorid säästavad aega ja võimaldavad töötada mis tahes tingimustes, ka väga rasketes tingimustes. Mascus kasutatud traktorite hulgast on võimelaik leida  iga konkreetse töö jaoks sobivaim masin.

Erinevate tootjate traktoritel on erinevad tehnilised parameetrid

Traktorid muudavad talutöö palju produktiivsemaks, samas väikese või keskmise suurusega põllumajandusettevõtte jaoks võivad uued traktorid olla liiga kulukad ja tasuvusaeg liiga pikk, seega tasuks vaadata kasutatud traktoreid.

Põllumajandustehnika turul tunnustatud tootjad püüavad alati tagada, et kõik komponendid on vastupidavad ja kvaliteetsed, mis määravad nii töö efektiivsuse kui lõpptulemuse kvaliteedi, samas erineb iga tootja traktor tehniliste parameetrite poolest. 

John Deere,  Case IH ja MTZ traktorid erinevad oma tehniliste parameetrite poolest. Alati tuleb traktorit valides vaadata mootori töömahtu (l), maksimaalset võimsust (kW / hj), maksimaalset pöördemomenti (Nm), kütusepaagi mahtu (l), jõuülekande omadusi, hüdropumba jõudlust (l / min) ja kandevõimet (kg).

Mascus valikus on mitmed tuhanded traktorite tüübid ja mudelid.

Traktorite ülevaade

John Deere traktorid

John Deere on USA ettevõte, mis on üle 150 aasta tootnud põllumajandustehnikat ja -masinaid. Ettevõte on esindatud enam kui 30 riigis ja lisaks traktoritele kuuluvad ettevõtte valikusse ka kombainid, pressid ja pritsid. Kliendid hindavad John Deere traktoreid töökindluse ja mitmekülgsuse tõttu.

John Deere kõige populaarsemad traktorite mudelid on: 6210, 6920, 6215. Rohkem  John Deere traktoreid leiab Mascuse valikust.

Case IH traktorid

Case IH on USA ettevõte, mis on spetsialiseerunud põllumajandusseadmetele ja -masinatele alates 1842. aastast. Esimesena tõi ettevõte turule peksumasina ja pärast selle toote edukaks saamist ka ratastega aurutraktori ning bensiinimootoriga traktori . Case IH püüab oma toodetes rakendada ainult parimaid lahendusi, kasutades uuenduslikke ideid, et põllumajandustootjatel oleks oma tööd lihtsam ja efektiivsem teha. 

Case IH populaarseimad traktorite mudelid on: MX 285, MAGNUM, FARMALL. Need erinevad mitmete oluliste tehniliste omaduste poolest (mootori võimsus, jõuvõtuvõlli parameetrid, heitmenormid). Rohkem Case IH traktorite mudeleid leiab Mascuses.

MTZ traktorid

Varasemast ajast on tuttavad ka MTZ traktorid, mida toodetakse Minski traktoritehases (MTZ) alates 1950. aastast. 

MTZ kõige tuntumad traktorite mudelid on: MTZ Belarus 320, MTZ 1025.3, MTZ 892. Mascusest võib leida ka MTZ traktoreid.

Miks valida kasutatatud traktor Mascusest?

Mascuses on müügil kõrgetele kvaliteedistandarditele vastavad traktorid, isegi kasutatud traktoritel on suur veojõud, ohutu haardumine teekattega, väga hea sõidustabiilsus ja mugavus. Lisaks on John Deere,  Case IH ja paljud teised traktorid väga hästi manööverdatavad, ergonoomilised ja suurepärase nähtavusega. Traktorite õhukindel kabiin tagab ka ohutuse ja takistab tolmu või pihustatud kemikaalide sisenemist.

Mascuses pakutavad traktorid on väga mitmekülgsed, kuna neid saab kasutada koos erinevate lisaseadmetega, mis laiendavad traktori kasutusvaldkonda ja võimaldavad teha mitmesuguseid põllu-, ehitus-, kaevandus- või haljastustöid.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar