Milline kallur-poolhaagis valida

Milline kallur-poolhaagis valida?

0

Ettevõtete vajadused ja pidev soov tõsta tegevuse efektiivsust nõuavad õigete töövahendite valimist, investeerides neisse võimalikult vähe, kuid saades samas parima tulemuse. Ühed olulised töövahendid, mida vajavad väga erineva suurusega ettevõtted, on kallur-poolhaagised. Need on puistematerjalide veoks sobivad haagised, mille esimene osa toetub veokile, mis kannab osa haagise ja koorma raskusest.

Poolhaagised üldiselt võivad olla väga erinevat tüüpi, näiteks tentpoolhaagised, külmik poolhaagisedtsisternpoolhaagised, konteinerveo poolhaagised ja paljud teised, mis kõik erinevad veetava kauba omaduste ja tehniliste andmete poolest. Sõltumata tüübist tasub investeering poolhaagistesse pikas perspektiivis igal juhul ära.

Kus kallur-poolhaagiseid kasutatakse?

Kallur-poolhaagiseid kasutatakse erinevate puistematerjalide veol ehitusel, kaevandamisel, põllumajanduses, puidutööstuses ja paljudel muudel tegevusaladel. Kallur-poolhaagiste kere võib olla kandiline või U-kujuline, tagant või küljelt maha laadimisega, samuti väikese, keskmise või suure kandevõimega. Igat tüüpi poolhaagistel on omakorda palju erinevaid mudeleid ja modifikatsioone, mille tehnilisi parameetrid tuleb ostmisel hoolikalt jälgida.

Kallur-poolhaagised taha või küljele kallutamisega?

Kallur-poolhaagised on saadaval kahte tüüpi kallutamise võimalusega – taha või külgedele kallutamine. Poolhaagiste puhul on valdavalt levinud taha kallutamine, kuna küljele kallutamine muudab seadme kallimaks ja keerulisemaks. Kallur-poolhaagiseid kasutatakse enamasti ehitusmaterjalide (liiv, killustik, asfalt, kivid) vedamiseks, kuid need sobivad suurepäraselt ka muude materjalide (vilja, hakkepuidu, kivisöe) transportimiseks. Taha kallutav poolhaagis on disainitud mahalaadimisprotsessi hõlbustamiseks ja kiirendamiseks. Sihtkohta jõudes tõuseb kallur-poolhaagise esiosa hüdraulikasilindri abil üles ja koorem kallutatakse tagant maha. Kallur-poolhaagistele kehtivad samad pikkuse piirangud nagu muudele poolhaagistele, samas on need üldjuhul lühemad, et mitte ületada lubatud täismassi

Kandiline või U-kujuline kallur-poolhaagis?

Kandilise kastiga kallur-poolhaagise kast on ristküliku kujuline, ehitatud lihtsamat tehnoloogiat kasutades ja seega lihtsalt kasutatav. Probleemiks võib olla materjali kätte saamine kasti servadest ja nurkadest, mis muudab mahalaadimise aeglasemaks. U-kujulise kastiga kallur-poolhaagised on valmistatud tugevast ja eriti kulumiskindlast terasest, nende puhul on maha laadimine nurkade puudumise tõttu väga kiire ja kast saab kallutamisel täiesti tühjaks. 

Kui tegutsete alal, kus kallur-poolhaagiste kasutamine on vajalik, siis leiate suure valiku neid Mascusest

Kallur-poolhaagise valimisel on oluline jälgida nende spetsifikatsiooni

Kallur-poolhaagiste ehitus on üldjuhul üsna sarnane – need koosnevad kastist ja kasti tõstmise hüdraulilisest mehhanismist. Tuntumad poolhaagiste tootjad pööravad suurt tähelepanu toodetavate poolhaagiste kvaliteedile ja vastupidavusele, kontrollides alati hoolikalt ja vastutustundlikult kõiki konstruktsiooni elemente suurte koormustega pikaajalistes testides.

Nii uute kui ka kasutatud kallur-poolhaagiste ostmisel on nende spetsifikatsioon kõige olulisem, mida jälgida. Alati on oluline üle vaadata poolhaagise mõõtmeid (pikkus, laius, kõrgus), kandevõime, poolhaagise enda kaal ja suurim lubatud täismass. Kallur-poolhaagise valimisel on oluline teada, millist materjali plaanitakse vedada ja kuidas toimub koorma katmine materjali lendumise vältimiseks. 

Kallur-poolhaagiste margid

Schmitz Cargobull, MeillerSchwarzmüller ja Wielton on ainult mõned tuntumatest kallur-poolhaagiste tootjatest. Tuntud tootjad kasutavad oma toodetes kõige uuemaid tehnoloogiaid, mis suurendavad autojuhi ja teiste liiklejate ohutust, samuti saab neid kallur-poolhaagiseid kasutada väga rasketes ilmastiku- ja teeoludes. Neid iseloomustab töökindlus, konstruktsiooni vastupidavus ja omakaalu ning kandevõime optimaalne tasakaal. Kasutatud kallur-poolhaagiste ostmisel tuleb kindlasti jälgida nende tühimassi, kandevõimet ning kasti mõõtmeid (pikkust, laiust ja kõrgust).

Kas teid huvitavad Schmitz Cargobull kallur-poolhaagised? Mascuse valiku leiab siit

Kas teid huvitavad Wielton kalluri-poolhaagised? Mascuse valiku leiab siit

Ükskõik millise kallur-poolhaagise mudeli valimisel on selle eelisteks:

1. Terasest kastiga poolhaagise tasane põrand tagab madala raskuskeskme, mis on oluline töö stabiilsuse ja ohutuse tagamiseks.

2. Kallur-poolhaagise kere on ehitatud võimalikult kerge, et tagada maksimaalne kandevõime.

3. Kallur-poolhaagise U-kujuline kast võimaldab väga kiiret koorma mahalaadimist.

Kallur-poolhaagised Mascuse valikus on vastupidavad, valmistatud kvaliteetsest terasest, neil on madalad kasutuskulud, head sõiduomadused ning neid on lihtne kasutada. Kõige sobivama poolhaagise valimiseks peate arvestama oma vajadustega ning tehniliste nõuetega.

Kallur-poolhaagiste hinnaklass

Kasutatud kallur-poolhaagise hind sõltub tootjast, mudelist, valmistamise aastast, funktsioonidest ja kulumisastmest. Mascusest leiab mitmesuguseid haagiseid, mis vastavad teie rahalistele võimalustele. Näiteks kasutatud Schmitz Cargobull kallur-poolhaagised maksavad 9 kuni 46 tuhat eurot, Wielton kasutatud kallur-poolhaagised on saadaval alates 15 tuhandest eurost. 

Mascuses pakutavad kallur-poolhaagised on igati ostmist väärt, kuna need on usaldusväärsed, ökonoomsed ja võimaldavad erinevaid materjale kiiremini transportida. Iga tuntud tootja kallur-poolhaagis on vastupidav, kauakestev ja garanteerib madalamad tegevuskulud.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar