Mascus seminar näitusel EPA2019

0

EPA2019

EPA2019 toimus 31. oktoobrist 1. novembrini 2019 Tartus Raadil Eesti Rahva Muuseumi sise- ja välispindadel.

Eesti Põllumajanduse Aastanäituse keskmes on ettevõtjatele suunatud sündmus, mis pakub valdkonna professionaalidele platvormi omavahelisteks kohtumisteks ja mõttevahetusteks.

Mascus stend EPA2019

Mascus seminar

EPA2019 raames toimunud Mascus seminar andis ülevaate Mascus arengust läbi aastate ja täna pakutavatest võimalustest. Mascus on maailmas suurim ehitusmasinate kuulutuste arvult ja hetkel neljas põllumajandusmasinate pakkumiste järgi. Samas on nende otsimine Mascuses väga aktiivne ulatudes üle 800 000 otsingu kuus. Päringuid tehakse nii Põhjamaadest kui Ida-Euroopast.

Mascus seminar

Masinate müük seisab

Hoolimata päringute arvust on näha põllumajandusmasinate müügi langust. Edasimüüjate laod on täis ja eriti Suurbritannia ja Saksmaa nõudluse prognoosid on väga madalad. Lõuna-Euroopas on siiani olnud suurem nõudlus, kuid ka see on tänaseks lõppemas.

Eestis on nõudlus praktiliselt peatunud, masinad seisavad, uusi kuulutusi tuleb rohkem peale kui ära müüakse, seega siseriiklikult on nõudlus väiksem kui pakkumine.

Mascus soovitused

Hoolimata Mascus aktiivsest reklaamist ja külastuste hulgast ei ole turul nõudlust masinate ostuks. Väljapoole müümiseks on tihti hinnad kõrgemad kui ostjate koduturul.

Huvi on olemas renditeenuste vastu, seega tasub lisada maisnatele ka rendivõimalus.

Väga soovitav on kriitiliselt oma hinnad üle vaadata ja neid langetada, et masinad üldse liikuma hakkaks – suurt nõudluse kasvu ei ole lähemal ajal kuskilt tulemas, mis võimaldaks kõrgema hinnaga müüa. 

Väga vajalik on olla avatud välisriigist ostjatele: vastake nende päringutele, kirjutage lisatekste kuulutustele erinevates keeltes, vajadusel tõstke kuulutusi esile teiste riikide Mascus domeenidel, tehke suunatud reklaami.

Mascus põllumajandustehnika info
Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar