Kõige populaarsemad metsatehnika seadmed

0

Millise tootja seadmeid tasuks metsatehnika valimisel eelistada? See on ilmselt esimene asi, millele ostja mõtleb, kuid vähem tähtis pole see, milliseid funktsioone seade täidab, millised on selle tehnilised parameetrid ja milliseid töötulemusi võib sellelt oodata.

Valiku tegemise hõlbustamiseks teeme ülevaate Mascus metsatehnikast – vaatame erinevaid metsamasinate tüüpe, nende kasutusvõimalusi ja toome välja populaarseimaid metsatehnika tootjad ja hinnatumaid kaubamärgid.

Mascus Metsatehnika: Harvesterid, forwarderid, puiduhakkurid ja mitmesugused metsatehnika varuosad

Mascuses on müüa kasutatud harvestere, forwardereid, puiduhakkureid ja palju muud metsatehnikat, mis on tihti asendamatud mitmesuguste metsatööde teostamisel. 

Kasutatud harvesterid ehk langetustraktorid. Harvesterid on mõeldud kasvavate puude langetamiseks, tüvede laasimiseks ja sobiva pikkusega palkideks järkamiseks. 

Harvesterid on enamasti nelja kuni kaheksa rattaga või ka roomikutel masinad, millel on hüdraulilise noole otsas lõikepea. Lõikepea koosneb enamasti saest, mis lõikab puu maapinna lähedalt ja järkab palgi õige pikkusega, kahest või enamast lõikenoast, mis ulatuvad ümber puu, et eemaldada oksi, etteande rullidest puu läbi lõikepea tõmbamiseks ja anduritest, millega arvutatakse kogutud puidu mahtu.

Kasutatud harvesteri ostmisel on oluline jälgida selle võimsust, lõikepea omadusi, masina kaalu ja manööverdusvõimet, samuti ka kaubamärki ja hinda. Erinevate tööde ja pinnastüüpide jaoks tuleb valida sobiv masin, et saavutada parim töö tulemus.

Vaata milliseid harvestere Mascuses müüakse.

Kasutatud forwarderid ehk kokkuveotraktorid. Forwarderid on masinad palkide raielankidelt välja vedamiseks. Forwarderid on mõeldud liikumiseks ilma teedeta raielankidel ja on varustatud hüdraulilise tõstehaaratsiga ning haagisega palkide jaoks. Kasutusel on ka forwarderid, mis koosnevad ainult haagisest ja kraanast ja on mõeldud tööks tavalise traktori või muu masina järel. Forwarderid võivad olla väga erineva kandevõimega, alates mõnest tonnist kuni 25 tonnini suuremate mudelite puhul.

Kui langetatud materjal asub tee kõrval, siis on võimalik see ära vedada kraanaga varustatud metsaveokiga ja forwarderi ei olegi vaja kasutada. 

Forwarderi ostmisel tuleb arvestada sellega tehtavate vedude laadi ja ulatust, millisel pinnasel seda kasutatakse ja milliseid vahemaid on vaja läbida.

Lisateave müügis olevate kasutatud forwarderite kohta Mascuses.

Kasutatud puiduhakkurid. Puiduhakkurid on masinad, mida kasutatakse puidu (nii tüvede kui okste) hakkimiseks väiksemateks tükkideks – puiduhakkeks. Puiduhakkurid võivad olla järelveetavad, iseliikuvad või paigaldatud veoautole. 

Kasutatud puiduhakkurite ostmisel tuleb arvestada, et nende konstruktsiooni väga oluliseks osaks on terad, millest sõltub tehtud töö kvaliteet. 

Lisateavet kasutatud puiduhakkurite kohta Mascuses.

Lisaks harvesteritele, forwarderitele, puiduhakkuritele ja muule metsatehnikale pakub Mascus laias valikus varuosi: lõikepead, terad, noad, kulumisplaadid ja palju muud.

Lisainfot selle kohta, milliseid metsamasinate komponente ja varuosi leiab Mascuses.  

Eesti turg: Mascuses lai valik metsatehnikat

Mascus pakub suures valikus väga erinevat metsatehnikat, nii kasutatud harvestere, forwardere, puiduhakkureid ja mitmesuguseid varuosi metsatehnikale.

Forwarderid: John Deere, Komatsu, Ponsse ja teistel tootjatel on nelikveosüsteem, mis tagab ülimalt hea läbivuse ka väga rasketes tingimustes. Tavaliselt suudab forwarder korraga vedada 12 t kuni 20 t puitu ja palkide pikkus võib olla kuni 9 m. Need parameetrid võivad sõltuvalt kasutatavast lisavarustusest ka suures ulatuses erineda.

Mascus pakutavate populaarseimate tootjate forwarderid:

John Deere

Komatsu

Ponsse

Harvesterid: John Deere, Ponsse, Komatsu ja muud harvesterid võivad olla erineva mootori võimsusega, mis määrab selle tööomadused. Oluline ka masina raami ehitus, kuna sellest sõltub läbivus ja veojõud. 

Populaarseimad harvesterid, mis on saadaval Mascuses:

John Deere

Ponsse

Komatsu

Puiduhakkurid: Jenz, Teknamotor, TP ja muid puiduhakkureid on erinevat tüüpi ja erineva võimsusega, mis määrab ka puidu läbimõõdu mida saab tükeldada. Standardmudelid tükeldavad umbes 60 mm läbimõõduga oksi, kuid erinevad tootjad pakuvad ka tõhusamaid seadmeid.

Lisaks kasutatud metsatehnikale võib Mascusest leida ka varuosi. Kui metsamasinal on rike, siis võib olla kõige otstarbekam leida remondiks sobiv uus või kasutatud varuosa, näiteks lõikepea, terad, noad, kinnitusplaadid jne. Kõik see ja muud varuosad on saadaval Mascuses. 

Mascusest leiate laia valikut kasutatud metsatehnikat – harvesterid, forwarderid, puiduhakkurid ja palju muud. Tuntud kaubamärgid nagu John Deere, Ponsse, Komatsu, Seppi, Kesla jt tagavad, et ostetud seadmed on kvaliteetsed, vastupidavad, kauakestvad ja erinevate metsatööde jaoks produktiivsed.

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar