Erinevad kaubaveol kasutatavad haagised

0

Maailm on muutunud tohutuks ühendatud kaupade ja toodete võrguks, mida ühest kohast teise veetakse. Iga veo ajal on vaja veenduda, et koormat veetakse ohutult ja järgides kõiki nõudeid. Selleks on vaja spetsiaalseid veovahendeid ja üks populaarsemaid võimalusi on kasutatud haagised. Kasutatud haagisega veok või traktor on universaalne lahendus erinevate kaupade veoks.

Kasutatud haagis: mis see on ja kuidas seda valida?

Haagis on täiendav veovahend, mis on ühendatud sõidukiga, et korraga suuremat koormat ühest kohast teise transportida. Mascus pakub kasutatud haagiseid erinevatelt tuntud tootjatelt – Bigab, CLAAS, Dinapolis, Fliegl, Ifor Williams, Krampe, Palms, Pronar, Strautmann, Tim, Western jt. Kasutatud haagise hankimiseks on vaja vaid külastada Mascus lehte ja valida sobiv välja. Kui siiski kõhklete, mida valida, siis alljärgnevalt info kõige populaarsemate haagise tüüpide kohta.

Kasutatud haagis: millist tüüpi valida?

Haagiseid saab liigitada kas nende otstarbe, kandevõime, telgede arvu jms. Järgi,  kõige levinum on jaotus haagise otstarbe järgi, kus haagised jagunevad tent-, furgoon, kallur-, paak-, platvorm- ja eriotstarbelisteks haagisteks. Haagised võib jagada ka teatud täis- ja poolhaagisteks.

Haagiste valmimisel tuleb meeles pidada, et sõltuvalt konstruktsioonist ja teostatavatest funktsioonidest võivad haagised olla hästi lihtsad või ka väga keerukad, täita üht või mitut funktsiooni. Mõni haagis täidab ainult transpordi funktsiooni, teisi kasutatakse taimede hooldamiseks ja kaitsmiseks, palliveoks, sööda ettevalmistamiseks ja kolmandad võivad täita ka tootmisfunktsioone.

Suuremal hulgal pakutakse täis- ja poolhaagiseid, mida kasutatakse mitmesuguseid aluste-, puiste-, vedel- ja raskete veoste vedamiseks. Mascus müüb väga erinevat tüüpi haagiseid, millest kõige populaarsemad ja nende kasutusviisid on toodud allpool.

Kallurhaagised. Need haagised on mõeldud nii suurte, kui väiksemate puisteainete koguste, näiteks liiva, killustiku, asfaldi, aga ka teravilja jne transportimiseks. Kasutatud kallurhaagiste kandevõime on enamasti 10–19 tonni ja mahtuvus 11–21,6 m3. Kui kasutatud kallurhaagis on täielikult koormatud, siis on selle raskuskese üsna kõrge, seega on haagise vedrustuse korrasolek tõhusaks ja ohutuks kasutamiseks väga oluline. 

Mascuses on suur valik kvaliteetseid ja vastupidavaid kallurhaagiseid.

Kerghaagised. Neid kasutatakse tavaliselt munitsipaal- või ehitustöödel, samuti väiksemateks põllumajandus- või aiandustöödeks. Kasutatud kerghaagise kandevõime võib olla 3,5–10 tonni ja maht 2,7–6,9 m3, haagise mõõtmed ja täismass on suhteliselt väikesed, mistõttu on need haagised väga hea manööverdusvõimega ka piiratud aladel.

Kasutatud kerghaagis tuleks valida selle otstarbe järgi. Mõned haagised ideaalsed mullaharimis töödeks, kuna neil on avatavad küljed ja sobiv kõrgus. Samas on ka haagiseid, millel on nii kallur- kui ka tõste funktsioon ja nende eeliseks on võimalus teha väiksemaid töid ainult ühe masina operaatoriga.

Laia valiku kvaliteetseid ja vastupidavaid kerghaagiseid leiab kiiresti ja lihtsalt Mascusest.

Külmikhaagised. Külmikhaagised on tavalised furgoonhaagised, neid võib leida väga erinevates suurustes. Kasutatud külmikhaagiseid eristab oluline omadus – sisseehitatud külmutusseadmed või -süsteemid, mis hoiavad haagises püsivat sisetemperatuuri, samas kui väljas olev ilm pidevalt muutub. Kasutatud külmikhaagised võimaldavad hoida tooteid külmutatult või värskelt, aga samas ka vajadusel kaitsta kaupu külmumise eest.

Lai valik kvaliteetseid ja vastupidavaid külmikhaagiseid leiab kiiretsi ja lihtsalt Mascusest.

Raskeveo- ja autotreilerid. Kasutatud treilerid võivad olla nii kahe-, kolme- kui ka rohkema teljega, nende erinevus on telgede arvu suurenemisega kasvav kandevõime. Treilereid saab varustada hüdrauliliste peale sõidu rampidega. Tavaliselt on treilerite platvormi kõrgus maapinnast alla 1 m. 

Suure valiku kasutatud raskeveo treilerid leiab Mascusest

Tsisternhaagised. Kasutatud tsisternhaagiseid kasutatakse erinevate vedelike veoks, näiteks kütused, vedeldatud gaasid, bituumen jne. Tsisternhaagised on varustatud erinevate ohutusseadmetega, näiteks kaitseklapid ja tuleohutussüsteemid. Tsisternhaagiste klassifikatsioon määrab, milliste kaupade veoks need on ette nähtud ja nende mahtuvus võib olla kuni 30 tuhat liitrit.

Laia valiku kvaliteetseid ja vastupidavaid tsisternhaagiseid leiab kiiresti ja lihtsalt Mascusest.

Loomaveohaagised. Tavaliselt on selliste haagiste pikkus vahemikus 4,3 kuni 8 meetrit ja neid saab spetsiaalsete vaheseinte abil lihtsalt jagada kaheks või kolmeks osaks. Enamuse tootjate loomaveohaagistel on ees lisauks, libisemisvastane metallist põrand ja tagasein, mis on kasutatav ka rambina loomade peale- ja maha ajamiseks. Sõltuvalt haagise mudelist saab selle katuse ja külgpaneelid eemaldada, siis saab seda kasutada peale loomade transportimise ka muudeks transporditöödeks.

Lai valik kvaliteetseid ja vastupidavaid kasutatud loomaveohaagiseid leiab kiiresti ja lihtsalt Mascusest.

Konteinerhaagised. Kasutaud konteinerhaagised on asendamatud erineva suurusega mereveo konteinerite transportimisel. Enamasti saab selliste haagiste raamile paigutada nii 20, 30 kui 40 jalaseid konteinereid. Kõigil konteinerveo haagistel on kasutusel konteinerite pöördlukud, mis muudavad konteinerite kinnitamise haagisele kiireks ja mugavaks.

Suure valiku kvaliteetseid ja vastupidavaid kasutatud konteinerhaagised leiab kiiresti ja lihtsalt Mascusest.

Sellest valikust leiab sobiva kasutaud haagise enamuse levinud koormate vedamiseks. Iga haagise tüüp on ette nähtud kindlate kaupade veoks. Mascus pakub haagiseid, mida tasub osta!

Sotsiaalse meedia jagamine:
FacebookTwitterLinkedIn

Lisa kommentaar